Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/tdskofja/_lib/class.product.php on line 60

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/tdskofja/_lib/class.product.php on line 60

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/tdskofja/_lib/class.product.php on line 60

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/tdskofja/_lib/class.product.php on line 60

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/tdskofja/_lib/class.product.php on line 60

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/tdskofja/_lib/class.product.php on line 60

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/tdskofja/_lib/class.product.php on line 60
Praznik prosa - Turistično društvo Škofja Loka

Notice: Undefined index: pageID in /home/tdskofja/tpl-compiled/sl/02038abd1347de3cff5f72abdff830bc4e54a7cd.file.header.tpl.php on line 264

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tdskofja/tpl-compiled/sl/02038abd1347de3cff5f72abdff830bc4e54a7cd.file.header.tpl.php on line 264

Notice: Undefined index: pageID in /home/tdskofja/tpl-compiled/sl/02038abd1347de3cff5f72abdff830bc4e54a7cd.file.header.tpl.php on line 266

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tdskofja/tpl-compiled/sl/02038abd1347de3cff5f72abdff830bc4e54a7cd.file.header.tpl.php on line 266

Praznik prosa

  • Termin prireditve

    september

  • Vrsta prireditve

    etnološka, kulinarična

  • Trajanje prireditve

    1 dan

  • Več informacij

    Turistično društvo Škofja Loka
    Prost vstop!


Praznik prosa je kulturna prireditev, ki oživlja bogato kulinarično kulturno dediščino Škofje Loke. 

So Ločanke govorile, ko to medlo so hvalile:
»T'k i dobra naša midla, š'ob nedelah bi jo jidla«

Prosena kaša je bila osnovno živilo loškega kmečkega in meščanskega prebivalstva vse od srednjega veka pa do sredine 19. stol.  Z etnološko prireditvijo želimo opozoriti na tradicionalne loške jedi - loško medlo, loško smojko, poštengano kašo, … Jedi so bile na mizi ob svatbah, krstu, sedmini, kot juha, na mleku, pečena… 

Na prireditvi pa želimo proso, kot zdravo živilo,  predstaviti tudi v luči sodobne kuhinje na Loški kulinarični tržnici, preko delavnic in poizkušenj jedi na številnih stojnicah. Predstavljena je tudi pridelava prosa na tradicionalen način - od njive pa vse do prosene kaše.

Praznik prosa popestrijo nastopi domačih otroških in odraslih kulturnih skupin, kot so folklorne plesne skupine, etnološke glasbene skupine in drugi.

 

V BLIŽINI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...