Kako do nas

Z vlakom

Škofjeloška železniška postaja se nahaja na obrobju mesta, kake 3 km od strogega centra. Do tja vsakih 15 min vozi lokalni avtobus (glej Lokalni promet po mestu). Pot z vlakom je hitra in ugodna in je priljubljena tudi pri domačinih. Iz Škofje Loke je vlak idealen za naslednje destinacije: Ljubljana, Jesenice, Lesce - Bled, Radovljica, Kranj. Obiskovalci boste iz Ljubljane do Škofje Loke prišli v pičlih 25 min, iz Jesenic pa v 45 min. Mimo Škofje Loke vozi tudi mednarodni vlak.

Več informacij in vozni redi: http://www.slo-zeleznice.si


Z avtobusom

Avtobusna postaja leži v centru Škofje Loke, zato je iz tega vidika bolj priročna za potnike. Avtobusi so v primerjavi z vlakom nekoliko dražji, a vozijo bolj pogosto in iz večih krajev. Tako se lahko z avtobusom pripeljete v Škofjo Loko iz Ljubljane, Kranja, Bohinja, Bleda, poleti pa tudi iz obmorskih krajev. Z avtobusom lahko obiščete tudi obe dolini, Poljansko in Selško dolino, na stičišču katerih leži Škofja Loka.

Več informacij in vozni redi: https://www.alpetour.si


Taksi

V Škofji Loki deluje več taksi služb, ki vas lahko pripeljejo na željeno destinacijo:

Več informacij:


Lokalni promet po mestu

Po Škofji Loki vozi en lokalni avtobus, ki med tednom do 18. ure vozi na vsakih 15 min. Avtobus pelje od Pokopališča Lipica, mimo industrijske cone Trata, železniške postaje in glavne avtobusne postaje pa vse do naselja Podlubnik in obratno. Ena vožnja stane 0,50 €. Ob sobotah vozi avtobus do 14. ure, ob nedeljah pa avtobusa ni.

Več informacij in vozni red: https://www.alpetour.si


Z avtom ali avtodomom

Vožnja iz Ljubljane do Škofje Loke vam bo vzela približno 40 min. Iz prestolnice proti Škofji Loki vodi severna upadnica Celovška cesta, ki vas pripelje do naselij Medno in nato Medvode. Na križišču Jeprca se odcepite desno, da pridete do naselij Reteče in Godešič. Kmalu v daljavi že lahko vidite Škofjeloški grad, ki vas bo vodil preostanek poti. 

Iz smeri Kranja pa vas bo približno 20 min vožnja vodila mimo naselij Zg. in Sp. Bitnje, Žabnica, Dorfarje, Sveti Duh, mimo nakupovalnega središča Grenc, nato pa vas od prvega izvoza v krožnem križišču do mesta čaka le še kaka minuta vožnje.

Za avtodome je namenjeno parkirišče Tehnik, ki se nahaja ob Lahovem mostu pred Spodnjim trgom. Do 120 min je parkiranje brezplačno, nato pa plačljivo 0,50 € / h. 

Oskrba avtodomov na parkirišču Tehnik ni mogoča, je pa na voljo na bencinski črpalki Logo v nakupovalnem središču Grenc.


Parkirišča

V starem mestnem jedru oz. na Mestnem trgu sta vožnja in parkiranje prepovedana. Mestu najbljižja so naslednja parkirišča:

Štemarje

Parkirišče Štemarje se nahaja nasproti glavne avtobusne postaje. Do bele talne oznake je parkiranje brezplačno, za njo pa ob določenih urah plačljivo. Prvih 120 min je brezplačnih, vsaka nadaljnja ura pa stane 0,50 €. Na parkirišču sta na voljo tudi 2 parkirni mesti s polnilnicama za električne avtomobile.

Tehnik

Parkirišče Tehnik se nahaja ob Lahovem mostu pred Spodnjim trgom. Tudi tu je parkiranje do 120 min brezplačno, vsaka nadaljnja ura pa stane 0,50€. Na tem parkirišču so na voljo tudi mesta za avtobuse in avtodome. 

Novi svet plato

Enako velja za to parkirišče nasproti veleblagovnice Nama (120 min brezplačno, nato 0,50 €).

Pepetov klanec

To parkirišče se nahaja na koncu Spodnjega trga. Nekaj parkirnih mest je brezplačnih, ostala pa so brezplačna le 30 min, nato pa plačljiva (1 € / h).

Spodnji trg

Na Spodnjem trgu se nahajajo parkirišča z omejenim časom parkiranja - največ 120 min. Uro prihoda je potrebno označiti za vetrobranskim steklom s parkirno uro ali kako drugače.

Puštal

Pri Puštalskem mostu zraven nogometnega igrišča se nahaja nekaj parkirnih mest, ki so brezplačna.

Stara Vojašnica

Za dolgotrajnejše parkiranje tako osebnih vozil kot avtobusov priporočamo območje Stare vojašnice, ki se nahaja ob mestnem pokoaplišču in je brezplačno.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...